Apps4Lounais-Suomi

Itämeri-aiheinen sovelluskisa

Hankeaika:  2014
Maksettu rahoitus: 2 000 euroa
Lisätietoja: Lounaistieto
Hanke on päättynyt


Varsinais-Suomen liiton Lounaispaikan Itämeri-aiheinen sovelluskehityskilpailu -hankkeen tarkoituksena on järjestää Itämereen liittyvä sovelluskehitys- ja ideointikilpailu Lounais-Suomen alueella. Tavoitteena on kilpailun tuloksena saada Saaristomeren tilan tutkimusta ja kehitystä ja matkailua tukevia sovelluksia, esim. "Ilmoita toimimaton septitankki" -mobiilisovellus tai "Retkeile kestävästi" -reittiopas kännykkään.

Saaristomeren Suojelurahaston rahoitus kohdennetaan erityisesti kilpailuesityksiin, jotka tukevat Suojelurahaston tavoitteita.

Tulokset

Kilpailun palkinnot jaettiin Avoimen datan kuntakiertueen yhteydessä 29.9.2014. Itämeren vikatila ja vesiensuojelu -haasteessa palkittiin kaksi Itämeren suojeluun tähtäävää konseptia:

1. SILLY
Silly on sovellus ympäristön tilan seurantaan ja ympäristötietoisuuden kasvattamiseen. Sovelluksen avulla erityisesti rannikolla asuvien ihmisten ja kesäasukkaiden havainnot voidaan kerätä ja jakaa laajemman yleisön käyttöön.

2. Itämeren Ninja
Itämeren Ninja on peli, jota pelaamalla yritykset osallistuvat Itämeren käytännön suojeluun ja saava markkinointietua. Tarkoituksena on parantaa hajautetulla vastuumallilla ja vähin taloudellisin kustannuksin Itämeren tilaa ja meri- ja rannikkoalueiden vetovoimaisuutta.