Kansalaiset mukaan Paimionjoella

Kansalaiset mukaan Paimionjoen tilaa parantamaan

Hankeaika: 1.1.-30.9.2016
Myönnetty rahoitus: Enintään 10 000 euroa
Lisätietoja: Päivi Joki-Heiskala, p. 044 7791 285, projektikoordinaattori, Paimionjoki-yhdistys
Hanke on käynnissä


Paimionjoki-yhdistyksen hankkeen tavoitteena on herättää kansalaisaktiivisuutta ja innostaa toimiin Paimionjoen tilan parantamiseksi. Hankkeen avulla pyritään innostamaan kansalaisia Paimionjoen kuormitusta vähentäviin toimiin Paimionjoen alueella heidän omassa elinpiirissään esim. maanviljelijöinä, jäteveden tuottajina tai ruokaa syövinä kansalaisina. Hanke toimii uusien kansalaislähtöisten ideoiden kehittämis- ja toimeenpanoalustana.

Paimionjoki-yhdistys on laatimassa uutta toimenpideohjelmaansa Paimionjoki paremmaksi (2016-2021). Ohjelmatyötä tehdään osittain asiantuntijoista koostuvissa teemaryhmissä. Tämän työn lisäksi halutaan kuulla kansalaisten mielipiteitä ja koota ideoita paikallisissa asukasilloissa. Hankkeen avulla järjestetään keväällä 2016 teemaryhmäkokouksia sekä Paimionjoen valuma-alueen kunnissa (Somero, Koski Tl, Marttila, Lieto (Tarvasjoki), Paimio ja Pöytyä) tilaisuuksia, johon kutsutaan kansalasisia kuulemaan Paimionjoen tilasta, mahdollisista toimista tilan hyväksi sekä ennen kaikkea ideoimaan, mitä voisaisiin tehdä tilan parantamiseksi. Esiin tulleet ideat kootaan ja niitä on tarkoitus työstää hankkeen jälkeen yhdessä kyläyhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa hankkeiksi ja jatkotoimenpiteiksi. Keväällä järjestetään myös retkiä ja maastokatselmuksia tärkeiksi koettuihin vesistöalueen kohteisiin ja haetaan yhdessä ratkaisuja niiden kunnostamiseen. Tuloksena syntyy kansalaislähtöisiä, vesistöalueelle tärkeitä toimenpiteitä sekä ymmärrystä, että myös yksittäisillä toimenpiteillä on merkitystä.

Hankkeen aikana tehdään myös julkaisu, johon on koottu kansalaistapaamisten esiintuomat teemat ja toimenpiteet Paimionjoen parantamiseksi sekä toimitetaan Paimionjoki-yhdistyksen toimenpideohjelma Paimionjoki paremmaksi 2016-2021.


Lisätietoja Paimionjoki-yhdistyksen hankesivulta