Vesiensuojelun organisointi Hirvijoen alueella

Tavoitteena parantaa Hirvijoen vesistön ekologista tilaa ja käytettävyyttä, ja aktivoida paikallisia toimijoita yhteistyöhön

Hankeaika: 2012
Maksettu rahoitus: 4 000 euroa
Lisätietoja: Jussi Aaltonen, projektikoordinaattori, Nousiaisten kunta
Hanke on päättynyt


Nousiaisten kunnan koordinoiman Vesiensuojelun organisointi Hirvijoen valuma-alueella -hankkeen tarkoitus on kartoittaa toimenpiteet, joilla parannetaan Hirvijoen vesistön ekologista tilaa ja käytettävyyttä, ja aktivoidaan paikallisia toimijoita yhteistyöhön.

Hankkeessa mukana toimijoina olivat myös Maskun kunta, Nousiaisten ja Maskun luonnonsuojeluyhdsitys ja Varsinais-Suomen ELY-keskus. Hanketta rahoittivat Saaristomeren Suojelurahaston lisäksi Varsin Hyvä ry ja Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Tulokset

Hankkeessa valmistui Hirvijoen valuma-alueen toimenpidesuunnitelma. Lisäksi hankkeen aikana on kerätty ja jaettu vesiensuojelutietoa alueella lukuisissa tilaisuuksissa, retkillä ja tapaamisissa. Suunnitelman, kerätyn materiaalin sekä uusien yhteistyösuhteiden avulla pyritään jatkossa toteuttamaan monipuolisia vesiensuojelutoimenpiteitä sekä erillisen rahoituksen, että talkootyön avulla.


Hirvijoen vesistön toimenpideohjelma