Saaristomeri-aiheinen teemakerho alakouluikäisille

Teemakerho opettaa käytännön tekoja

Hankeaika: 2012-2013
Maksettu rahoitus: 4 972,39 euroa
Lisätietoja: Hilkka Näse, johtaja, Lounais-Suomen 4H-piiri
Hanke on päättynyt


Lounais-Suomen 4H-piirin hanke "Saaristomeri-aiheinen teemakerho alakouluikäisille" tuottaa teemakerhoaineiston, joka toimii kerhonohjaajan tukimateriaalina ja kerhon toiminnan runkona. Teemakerhoaineisto julkaistaan painettuna vihkosena. Hankkeen aikana teemakerho pilotoidaan kaksi kertaa.

Tavoitteena on, että teemakerhossa lapset oppivat toiminnallisesti käytännön tekoja Saaristomeren tilan edistämiseksi. Kerhossa lapset oppivat mm. mikä Saaristomeri on, kuinka laaja on sen valuma-alue, minkälainen sen eliöstö on, ja miten Saaristomeren tilaan voi vaikuttaa.

Tulokset

Hankkeessa toteutettiin teemakerhoaineisto suunnitelman mukaisesti. Aineiston käyttöönottokoulutukseen osallistui yhteensä 15 Lounais-Suomen 4H-piirin alueen toimihenkilöä, jotka osaltaan vievät tietoa eteenpäin omilla toimialueillaan. Materiaalin julkistamistilaisuus järjestettiin 4H-piiriseminaarin yhteydessä. Kerhoon suhtauduttiin erittäin positiivisesti ja yhdistykset olivat huomattavan kiinnostuneita kerhon toteuttamisesta joko sellaisenaan tai paloina osana muuta kerhotoimintaa.

Teemakerhojen toiminta tulee lisäämään lounaissuomalaisten lasten tietoa Saaristomeren suojelusta ja antaa lapsille keinoja käytännön tekoihin.


Vesistöjen varjelijat - ohjaajan opas