Uusi oppimateriaali varsinaissuomalaisille kouluille
Biologian ja maantieteen opettajien liiton tuottama ja Saaristomeren Suojelurahaston rahoittama Saaristomeri-materiaali antaa vinkkejä koulujen vesiensuojelukasvatukseen.
Varsinaissuomalaisille kouluille tuotettu uusi oppimateriaali antaa vinkkejä koulujen vesiensuojelukasvatukseen ja kannustaa tutkimaan ja kysymään. Hankkeen toteuttanut Biologian ja maantieteen opettajien liitto haluaa tukea koululaisten konkreettista luonnonsuojelutoimintaa. Työn tueksi ja innostuksen lisäämiseksi kouluihin on lähetetty juliste, joka kannustaa konkreettiseen toimintaan Saaristomeren hyväksi.
Koululaiset valitsevat itse toimintatavan, jonka he
toteuttavat joko opettajan johdolla tai itsenäisesti koulun ulkopuolella. Ensin
tunneilla käydään läpi keinoja, joilla ravinnekuormitusta voidaan vähentää.
Tiedonhankinnan jälkeen on toiminnan vuoro. Oppilaat voivat valita kuudesta eri
aiheista heille sopivan toimintamallin.
Toteuttamisvaihtoehtoja ovat esimerkiksi vaikutuskampanja, koulun Saaristomeripäivä ja osallistuminen ympäristöhankkeeseen tai kilpailuun. Oppilaat voivat tehdä myös tutkimuksen tai selvityksen, joissa he nostavat Saaristomeren tilan esiin. Oppilaita kannustetaan kirjoittamaan aiheesta myös lehdistölle. Hankkeen tavoitteena on lisätä luontevalla tavalla oppilaiden luonnonsuojelutietoisuutta ja parantaa Saaristomeren tilaa myös koulujen toimesta.
Hankkeen toteuttaja on Biologian ja maantieteen opettajien liiton ”Itämeren oppimispolku” –verkostoprojekti ja rahoittaja Saaristomeren Suojelurahasto. Verkoston jäseniä ovat mm. luonnonsuojeluun, kalastukseen, merenkulkuun ja sen turvallisuuteen, tutkimukseen ja opetukseen liittyvät järjestöt, viranomaistahot sekä oppilaitokset.
Lisätietoja:
Itämeren oppimispolku
Itämeren oppimispolun puheenjohtaja, kansanedustaja Tuija Brax 050 511 3115
Hankkeen koordinaattori Mirja Rosenberg 050 3138 406 ja toiminnanjohtaja Anne Sorsa-Vainikka 09 4777 460, Biologian ja maantieteen opettajien liitto ry
Toiminnanjohtaja Salla-Maria Alanen 040 556 5426, Saaristomeren Suojelurahasto